Of 9 Months

Alhamdulillah dah 9 bulan kami diijabkabulkan. Dan dalam masa yang sama The Little One pun dah masuk 36 minggu. The Other Half pun dah tak sabar-sabar, me myself apatah lagi.

Happy mama n serious papa🙂

Semalam kat office after meeting we all chit chat pasal labour experience. One of my colleague, Wong tanya sama ada I dah buat pelvimetry or not. Since I am a petite lady, all the Dr’s in the office tu suggest untuk pergi check whether baby lepas ke tak kalau nak buat normal delivery. Time tu dah start rasa panik OK.

36 weeks tu dah kira langkah berjaga-jaga ok. Honestly baju baby dan mamanya belum pack lagi. Birth plan belum discuss dengan gynae. Hospital belum book dan tak decide nak ke mana lagi. Argh then I realize how NOT prepared I AM.

Lepas tu start calling all the private hospitals yang ada kat Kelantan untuk check rate for pakej bersalin. Dah serik dengan hospital gomen masa last time masa kena Ovarian cyst, so this time memang dah aim nak pergi private hospital. Since check-up kat KPJ Damansara so, mula-mula survey KPJ Perdana. Surprisingly harga bersalin kat situ memang out of The Other Half punya range that he can claim from his office. Kat Perdana if normal birth the rate is around RM 3k-3.5k, if Csect can go up to RM 7K -7.5K.

Pakej bersalin di An-Nisa’ and KBMC pulak is more affordable dan dalam range yang office The Other Half boleh bayar. Tapi bila fikir-fikir balik tanye my family dulu lah. My mum and my family insist bersalin kat USAINS HUSM. So we’ll see lah.

Ape pun tak kisah, yang penting the mummy and the baby selamat semuanya. Amin.

I need to remind myself to ask my gynae do a pelvimetry on me.

Oh by the way, minggu lepas pergi check up kat KPJ then singgah kat Fabulous Mom TTDI untuk beli breastpump set Spectra 3 seperti yang diidam-idamkan. Kalau nak beli kat Kelantan tak banyak pilihan dan tak banyak baby outlet. So beli siap-siap sebelum balik Kelantan. Hanya beli yang biasa sahaja, tak beli high-end macam Medela ke ape sebab dah ade yang manual Avent ISIS yang Dr Nur bagi.

Tengah tunggu our turn, No 17 masa check up

celebrating blissful 9 months @ tony roma's

Terima kasih kat officemate-officemate yang pemurah sebab bagi breastpump, baju dan pampers baru yang belum dipakai dan banyak lagi item yang akhirnya saya tak perlu beli dan jimat duit. Sangat berterima kasih, itu adalah rezeki dalam bentuk subjektif. Thank you guys🙂

This entry was published on March 7, 2012 at 5:51 pm and is filed under baby, family, love. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: