Turning 25

Alhamdulillah genap harini saya berusia 25 tahun. Tiada apa untuk dibanggakan pada umur tapi setakat ni apakah pencapaian saya?

  • a daughter to her parents
  • a wife, house manager, chef, cleaner, accountant, a doctor to her husband
  • a mommy to be (teruja eksaitedd ++) dan
  • a pharmacist to the community (skemanye ayat)

Itu sahaja setakat ini. Biasa-biasa sahaja tapi Alhamdulillah sudah cukup baik untuk saya SENDIRI.

Perancangan masa depan? Hmm mungkin menukar kerjaya (bukan dari farmasis ke artis OK, just dari buat admin masuk hospital balik je), memiliki sebuah rumah idaman, menambah ahli keluarga (on the way) dan menyambung pelajaran (kalau ada peluang, bila nak dapat confirmation ni??).

Speaking of confirmation dalam perkhidmatan, semalam The Other Half sangat gembira dengan penerimaan surat azimat bahawa beliau telah disahkan jawatan dalam company beliau. Tahniah dan Im so proud of you sayang!

Beralih ke topik lain, since now dah nak masuk 7 bulan, so The Other Half and I dah start buat preparation untuk menyambut our new member of the family. So we decided to go slowly shop some of the baby necessities. Takkan nak beli sekaligus, nanti terus terkoyak poket. Huhu. I was really excited but quite unsure of what to to buy. Bila pergi baby shop je terus cam blur2 tapi at least kitorang dah beli a few things such as:

 
For The Little One’s

Rasanya macam banyak lagi nak kena beli tapi setakat ni cukuplah tu dulu. Takut-takut beli dan tak guna sangat nanti membazir lah pulak. Sekarang ni tengah survey-survey breastpump. Pening jugak. Ramai kata Medela FS bagus tapi kalau boleh nak cari harga yang lebih affordable so tengah consider either:

Spectra3

vs

modu

For any experienced moms out there yang ade komen atau review sangatlah dialu-alukan. Modu breastpump tu di recommend oleh someone yang cakap modu breastpump tu dual phase and double pumping. Dual phase tu maksudnye ade stimulation phase yang mimics baby sucking, second phase is expression phase iaitu milk production. Lebih kurang Medela FS tapi harga je la beza. Mungkin ade pro dan cons tapi sebab sendiri pun tak pernah guna.

Yang spectra 3 tu bace review dekat blog. So far ramai comment Ok kecuali it’s quite heavy to carry around tu je lah. Harga pun agak murah tapi tu lah still tak tahu nak pilih mana satu.

Ada cadangan?

This entry was published on December 20, 2011 at 3:25 pm and is filed under baby. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: