Have You Heard?

Since the last post,a lot of things happened.

Ececeh..cakap omputih la plak. Jom start dengan office. Office makin tak best lately. Ramai dah berpindah atau berniat nak pindah. Khabar angin bertiup mengatakan mungkin ade reshuffle. Harap aku dapat department yang best, yang penting sekali bos yang baik.

Minggu lepas aku berhempas pulas uruskan confirmation aku sendiri, pengesahan perkhidmatan dalam gomen. Lepas tu di satu meeting dengan DG, Dato Hassan, beliau bertanyakan tentang kitorang semua punya status servis di gomen. Dah confirm atau belum. Bila beliau tanya admin, orang tu mengaku dia dah “follow up” tanda dia buat keje. Mahu je aku bagitau DG kalau admin dah buat, tak de la almost 10 orang tak confirm kat Division aku tu. Irritated betul aku. Padahal aku tahu dia tak buat pun. Tapi takkan nak malukan dia kat depan tertinggi KKM, nanti macam tak profesionallah plak. Geram!

Disebabkan dia tak buat keje tu dia tak sedar, orang nak buat loan rumah susah, pastu banyak peluang belajar di luar negara terlepas. Bagi dia asal dia punya dah buat takpelah. Kalau gitu takyah keje admin.Huhu. Moody betul mommy-to-be ni. Sabar mek sabar..

Walaupun banyak drama kat office, otherwise semua OK. Alhamdulillah pemburuan sudah berakhir. Lega satu bab. Hendaklah bersedia untuk bab-bab seterusnya. Oh lupa! Semalam pergi ke KPJ untuk check-up and guess what?

InsyaAllah. Tapi my gynae cakap kalau perempuan betul-betul nak confirm perempuan kena tunggu 24 minggu. Sebab kalau baby boy memang nampak dia punye bird kat ultrasound tu jelas. Kalau girl tu macam sure tak sure je. Apepun Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi, asalkan baby sihat walafiat. Happy melompat teruja nak gi shopping tapi bila fikir-fikir tunggu 24 minggu dulu lah.

Muka teruja nak beli ;D cute sangat!

Yang lagi best ialah The Other Half dengan baik hatinya ikut permintaan bininya yang ngade-ngade nak makan itu ini. Sebut aje steamboat, Subway, Starbucks, roasted chicken ape je keluar kat mulut semua diturutkan. Thank you sayang. You’re the best😀

And oh sebelum terlupa, Tahniah kepada semua sahabat-sahabat yang baru melangsungkan perkahwinan dan sepuluh jari disusun memohon ampun kerana tidak sempat memenuhi undangan especially selepas baru recover dari operation haritu. Moga bahagia di samping keluarga tercinta hendaknya. XOXO

This entry was published on November 27, 2011 at 7:00 pm and is filed under life, work. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: