Rainy Days

Kini aku berada di kampung halaman, Kelantan. Menghabiskan sisa-sisa MC aku di sini bersama keluarga. 3 hari lepas bersama ibu mentua, kemudian aku pulang ke rumah ibu bapaku sendiri. Memberi ruang kepada ibu mentuaku berehat. Terima kasih tak terhingga kerana ibu mentuaku sudi menjaga aku hingga hampir 3 minggu lamanya. Aku bertuah mempunyai ibu mentua yang menjaga aku seperti anaknya sendiri.

Hujan turun tak berhenti-henti sejak aku balik ni. Almaklumlah angin Monsun Timur Laut selalu bertiup di PantaI Timur di waktu hujung tahun seperti ni. Hujan yang turun sekarang ni sama la dengan perasaan aku ketika ni.

Semalam aku dapat berita tak best dari ofismate aku. Terasa kecik sangat hati aku. Aku terpikir jugak, cuba untuk positif terima berita tu. Tapi kalau orang di tempat aku,mesti terasa benda yang sama. Terasa selama ni kat tempat tu aku tak dihargai. Even bos sendiri pun tak defend aku. Kalau semua orang yang sama gred ngan aku dilayan sama macam aku, aku paham. Ni aku seorang je yang kena. Lepas tu, dah lah orang yang baru masuk department tu boleh duduk sedap-sedap je, aku yang dah agak lama kat situ kena nasib gitu aje. Lepas ni mesti orang bawahan pikir apa tentang aku, mesti diorang speculate, dan lama-lama diorang pun dah tak respect kita. Padahal aku pun tak tahu kenapa aku yang kena layanan macam tu??

Nak kata aku tak perform, aku dah buat yang terbaik dah. Mungkin kebelakangan ni aje la yang aku tak perform. Tapi bukan kehendak aku. Aku cuti sakit. Pikir-pikir balik, baik aku transfer je. Aku pun dah rase down, malas nak naik keje kat situ 9 haribulan ni.

Office politics!!! *Sigh* Moral down😦

This entry was published on November 1, 2011 at 1:42 pm and is filed under work. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Rainy Days

  1. sabar dear..office politics mmg ugly all the time..totally hate it!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: