In denial state.

6.07 am.

Mata pejamlah wahai mata. Nanti kol 8 nak masuk kerja. Since dah amik caffeine time sahur tadi, inilah akibatnya.

Oh penyakit M sudah melanda. Hari ini kene pergi kerja. Malasnye!  Ye lah for those yang working days start with mondays tu best la dapat 3 hari cuti. But since Kelantan starting working days is Sunday, maka hari ini terpaksa lah aku menapak dengan langkah gemalai longlai pergi kerja. sobs.

Last week and this week aku kene duk kat OPD. Busy seyh. Penat juga. Itulah yang aku mampu katakan. Tiap2 pagi kerja aku ialah meneka bilangan kacang dalam botol. Haha. Ade ke keje tu kat pharmacy? Bak kata senior PRP “bilang kacang butir”. Everyday job aku ialah check and found psychotropic and DD. So kira la all the tablets tu and check whether tally or not. Last Thursday ade missing 84  biji of Alprazolam 0.5 mg. Maybe ade orang amik and tak rekod. Hish.

Ok. Despite kepenatan + miserable ade jugak good things yang actually happen to me. Im so happy that jadual kerja September sudah keluar.Eventhough i have to work 2 days on the weekend to do the TPN and satu kerja petang punye shift, but the good news is I dont have to work for public holidays (Nuzul Quran) and also raya. Yeayy! Dengan ini terjawablah persoalan yang bermain-main di minda. Ngee.

Oh semalam kakakku pulang ke rumah. Dan dengan baik hati memberi wang pada aku untuk membeli baju raya. Terima kasih Along. Apa lagi terus ajak kakakku ke mall berdekatan dan dengan jayanya membeli sepasang kurung moden gaya ala panyampai berita di TV ataupun pengacara Nona. Haha. Perasan la weh budak ni.

Balik rumah terus badak walk catwalk di depan ayah lalu ayah complaint that the colour was dull. Lalu jatuh semangatku untuk terus bergaya lalu aku bakar baju baru itu. Haih dramatis betul. Tipulah. Haha. Takkanlah nak bakar. Actually dapat baju baru sepasang untuk raya pun dah dikira beruntung untuk orang yang takde duit seperti aku ni. Oh gajiku, cepatlah datang untuk menghiburkan hatiku.

Ok lah nak mandi dan bersiap untuk pergi kerja. Till then. Hope you all have a blessed Ramadhan. Daa~

This entry was published on August 30, 2009 at 6:34 am and is filed under family, life, work. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

3 thoughts on “In denial state.

  1. eh, sempat lgi on blog before gie keje…hehe…i pun kena keje both sunday and saturday but for the whole september tau except mase 1st and 2nd day raya since i keje dkt cdr this month…nangesssss…T_T…sob…sob
    btw, happy working on sunday!!!

  2. hazlin on said:

    korang jgn sedih2 yek. keje elok2🙂 tabah yek korang! chaiyok2!🙂

  3. alin: ko x kene keje weekend ke? bestnyer!

    ckin: mari bersama-sama tabahkan hati bekerja di waktu weekends.haha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: