graf hidup yang tidak mendatar lagi

Bak kata orang penantian itu satu penyeksaan. Setelah menanti, akhirnya tiba juga. Tup tup dapat placement kat HUSM. Alhamdulillah syukur tapi dalam masa yang same sedih sebab terpaksa duk jauh dengan Encik Azhar yang dikasihi. Sedihnya. Dah sebulan tak jumpe. Dah rase weng semacam. OK Ok stop.  Jom listkan advantages ngan disadvantages.

Advantages:

1. Tak payah fikir tempat tinggal. Duk je kat umah. Bil letrik, internet, air semua ayah bayar. FREE.jimat duit.

2. Rumah- HUSM 10 minit je kalau jalan tak jem.

3. Tak payah fikir pasal bulan puasa, raye, sebab memang duk umah.

4. Takyah kalut nak bli tiket bas, tiket flight.

5. Takyah fikir tentang duit minyak. Pegi keje tumpang ayah sudah.

6. Tengahari blh lunch kat umah. wow weeee.

7. Tak perlu nak packing barang lagi. Sukenye. I hate to pack my things.

8. I know my way around HUSM very well. Selalu ikut ayah pegi keje time kecik2.

9. Pernah practical kt situ. Harapnye Pharmacist yang pernah train I kt situ dulu masih ade lagi.

Disadvantages:

1. Susah nak jumpe Encik Azhar unless die balik sini. Luckily die memang ade plan nak mintak tukar sini. Plan je pun. Okeh hazirah kene la psycho encik azhar biar die cepat2 tukar sini.

2. Bosannye duk KB. Cinema pun takde. Haih. Nak tengok citer Harry Potter pun belum tertunai lagi.

3. Susah nak kuar umah. Paham2 la kalau duk ngan parents gini la. Parents mesti tanye “nak kuar ngan sape, pegi ngan ape, nak balik bile” bla bla bla

4. Saya pasti ade orang akan aturkan hidup saya lepas ni. Especially my financial being. *sigh*

Hope the new journey is better than the last one. Syukur sangat sebab dapat pilihan yang saya nak. It is expected pun sebab time interview tu memang cakap nak HUSM and the interviewer jot down my request. Till then. Daa~

This entry was published on July 22, 2009 at 4:44 pm and is filed under family, life, love. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “graf hidup yang tidak mendatar lagi

  1. hanszzz on said:

    hahaha…bgus la mung azie….tp advantage aku xsebyk tu lg…nanti kia cari lg deh..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: