F.R.I.E.N.D.S

Entri ini ditujukan kepada BSc of Pharmacy UiTM batch 2005-2009

09.05.09

Last Saturday, my friends and i pegi la Bukit Cerakah since classmate kitorang anjurkan activity for a farewell party.. not exactly a party la tapi macam activity bersama sebelum berpisah. Time yang dijanjikan pukul 8.00 pagi. Tapi sampai-sampai je kat sana, takde sampai 10 orang pun kat situ. Ingatkan dah sampai lewat. Rupa-rupanya diorang lagi lewat..

menunggu bebudak ni sampai

menunggu bebudak ni sampai

mane bebudak lain tak sampai lagi ni...

mane bebudak lain tak sampai lagi ni...

jejaka-jejaka hensem fakulti farmasi :)

jejaka-jejaka hensem fakulti farmasi🙂

Setelah dekat sejam tunggu kat situ, barulah ramai yang sampai. Untuk pergi kat tempat yang kitorang buat  aktiviti tu, kitorang naik la trem. Then the trem stop kat satu simpang and kitorang kene jalan kaki la plak sampai about 0.6 km. Huish penat tu..nasib baik ade bebudak ni yang bawak kereta masing-masing bermurah hati amik kitorang.

Sampai je kt situ ade this one gazebo. Then we had our breakfast before the games started. Then Apes aka Roi (diorang kata stands for boroi..huahuahua) suruh kitorang draw lots and time tu saya dapat riben merah which means team merah la.. First game yang kitorang main ialah pijak belon di kaki lawan. Best gile..terloncat-loncat nak mempertahankan belon masing-masing. Kelakar gile.. Tapi best tengok semua orang bergelak ketawa..

Games lain kalau ikut sequence tu tak ingat tapi ade game tarik benang dalam tepung. Game ni horror jugak la. Kalau tepung agak-agak dah sket,terus penganjur top up tepung..huh.. kejam betul penganjur. Ade games makan tembikai sampai habis, perah jus buah-buahan, ambil gambar mengikut list yang dia dah bagi dan paling best main baling bom air. Yang paling tak best tu, yang kitorang punye bom air paip biasa je..penganjur punye air + kari baba’s. Kalu kene bom diorang memang satu badan bau kari mamak. Hampeh betol..Penganjur-penganjur tu memang keji..huh..(nak kene sekeh diorang ni..hehe).

Then lepas all the games tu dah finished, ade satu sesi ucapan untuk mintak maaf dan luahkan perasaan masing-masing kat kawan-kawan..Masa itu rasa terharu sangat. Sedar tak sedar, dah 4 tahun bersama dan dalam masa 4 tahun tu kitorang belajar bersama, bergelak ketawa, menangis, kene marah ngan lecturer and hospital preceptor, all the ups and down tu diharungi bersama dan dalam proses tu membuatkan kami makin matang..

Kawan-kawan,

Kenangan kita bermula di Bukit Cerakah dan juga berakhir di Bukit Cerakah..what a beautiful memories.  Last Saturday  tu last time kita have fun together as coursemates. Lepas ni kita dah bawa haluan masing-masing. Sedihnye..mungkin kita masih berjumpa sebagai colleague..tapi dah tak same macam time kita belajar bersama. Segala kenangan tu akan sentiasa diingati dan menjadi warna warni yang melukis kehidupan kita. Thanks and sorry for everything. Saya sayang kamu semua..

This entry was published on May 11, 2009 at 1:15 am and is filed under friends, life. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “F.R.I.E.N.D.S

  1. balkis on said:

    sayang azie jugak…huhuhuu..

    kenangan bersamamu sengguh mewangi,
    takkan luput dari ingatanku…

    hehehe..ciplak lagu nasyid pe ntah…
    do keep in touch..
    gudluck!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: